Як тверезий автомобіліст може отримати штраф за «п’яне» водіння

1
1073

Відповідальність за відмову пройти огляд прирівнюється до відповідальності за керування в стані алкогольного сп’яніння.

За керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння передбачена відповідальність у вигляді штрафу 10 200 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Однак протокол по 130 статті КУпАП можуть скласти і на тверезого водія, пише  Автотема.

Якщо інспектор побачить явні ознаки алкогольного сп’яніння, водій повинен пройти на вимогу поліцейського огляд на стан сп’яніння.

Якщо ж при зупинці виникає конфлікт між водієм і поліцейським, то інспектор відразу починає «бачити» такі ознаки без їх фактичної наявності і пропонує водієві пройти відповідний тест. Для водія же довести, що таких ознак на момент зупинки не було майже не реально.

Тому водії, які НЕ перебувають у стані алкогольного сп’яніння і сліпо переконані в своїй правоті через конфлікт з інспектором, відмовляються від проходження огляду. І думають, що їм за це нічого не буде.

Однак, ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ВІДМОВУ пройти огляд прирівнюється до відповідальності за керування в стані алкогольного сп’яніння.

Таким чином, фактично тверезий водій, який відмовився пройти огляд, повертається додому з складеним протоколом по ст. 130 КУпАП.

Тому водіям не слід відмовлятися від проходження огляду, оскільки така відмова тягне за собою штраф 10 200 грн. з позбавленням права керування на термін 1 рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!