Українським водіям підготували чергове нововведення

0
933

Для кардинального зменшення аварійності на дорогах України необхідно ввести в ПДР систему штрафних балів для водіїв.

Таку думку висловив автоюрист і адвокат Єгор Штокалов. За його словами, за перебір штрафних балів автомобілістів потрібно позбавляти прав, повідомляє hvylya.net.

«Є рейтинг водія. Якщо водій системно порушує правила дорожнього руху, то по закінченню року може бути виписано припис про позбавлення його водійського посвідчення, можна відправляти його на перездачу, позбавляти на деякий час права керувати транспортним засобом».

За його словами, проти водіїв треба застосовувати максимально допустимі санкції.

«На даний момент у нас максимальна санкція за водіння у п’яному вигляді. Чому ми не можемо 10 проїздів на червоне світло протягом одного року прирівняти до такої ж санкції?» – підкреслив юрист.

«У кожного водія повинен бути свій рейтинг. Якщо допускаєш певну кількість порушень за певний проміжок часу, тебе позбавляють водійських прав», – додав Штокалов.

Останнім часом шахраї почали використовувати в Україні нові схеми, щоб залучити водіїв у великі неприємності і здерти багато грошей. На такі афери звернув увагу український юрист Дмитро Федоров.

За словами експерта, не можна вірити навіть представникам поліції. У 40% випадків оформлення протоколів за частиною 1 ст. 130 КУпАП, яка регулює відмову водія від проходження огляду на сп’яніння, патрульні жорстко розводять своїх жертв. Спочатку вони заявляють автовласникам про право відмовитися від проходження огляду. Потім це виходить боком під час суду.

Обман полягає в наступному: правоохоронці гальмують машину за порушення ПДР або через уявні орієнтування по викраденню. Водія звинувачують в алкогольному або наркотичному сп’янінні, приводячи ряд симптомів: втомлений вигляд, тремтіння рук або збуджений стан. Після цього громадянам пропонують вирушити до наркологів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!