Українці хочуть прибрати з доріг старий громадський транспорт

0
201

Українці вважають, що термін експлуатації громадського транспорту необхідно обмежити 10-ма роками і закріпити норму в законодавстві. Про це свідчать результати опитування, яке корпорація «Богдан» провела на своїй сторінці в Facebook.

Його учасники висловили надію, що незабаром нові великогабаритні автобуси і тролейбуси таки замінять стару техніку. У свою чергу, в корпорації «Богдан» відзначили, що завдяки кооперації органів місцевої влади з українськими автовиробниками вже вдалося розпочати модернізацію перевезень в ряді міст.

«Розвиток транспортної системи – це інвестиція в економічний розвиток міста, і одночасно внесок у поліпшення стану навколишнього середовища. Чим комфортніша буде техніка, тим більше людей будуть вибирати її замість індивідуальних авто. Це збільшить кількість місця на дорогах і зменшить викиди в повітря. Також сучасний транспорт буде сприяти підвищенню мобільності населення», – йдеться в повідомленні корпорації.

У той же час, відзначили в компанії, в даний час велика частина населення досі змушена щодня страждати від старого громадського транспорту. Подекуди він стає причиною аварій, що призводить до травмування пасажирів. Одним з варіантів вирішення проблеми транспортної системи може стати саме закріплення терміну експлуатації в законі, вважають в компанії.

«Це змусить перевізників дотримуватися норм, а недобросовісні підприємці з застарілим транспортом зникнуть з ринку перевезень», – йдеться в повідомленні.

У корпорації зазначили, що модернізацію українських автопарків можливо втілити завдяки потужностям українських автовиробників. Так, тільки «Богдан Моторс» за рік може випускати до 6000 одиниць сучасної техніки, яка не поступається європейським аналогам.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!