Що водієві потрібно знати про роботу TruCam (Фото)

0
2542

У лютому на українських дорогах стало більше радарів TruCam. Вони повинні знизити кількість ДТП. Журналісти «Інформатора» з’ясували, наскільки ефективно працюють ці прилади, і що чекає любителів швидкості.

Об’єктивність – перш за все

За словами патрульних поліцейських, радари TruCam пройшли сертифікацію, тому оскаржити в суді їх неточність не вийде. Цей американський гаджет працює на відстань до 1200 метрів. Якість зйомки дуже висока. Можна прекрасно розгледіти обличчя водія, а не тільки номер машини.

Важливо, що ніхто не може змінити дані, в радарі. Це фізично неможливо. Значить, водії можуть бути впевнені, що ніякого «свавілля» з боку поліцейських не буде. З цим гаджетом можна «домовитися».

Порушників ПДР камери TruCam фіксують постійно. Зазвичай з приладом працюють два поліцейських. Один вимірює швидкість, а інший зупиняє порушника. Мало хто з водіїв ризикує не послухатися поліцейського, і не зупиниться. Поліцейські взагалі кажуть, що таких випадків ще не було.

Штраф від 255 до 510 гривень

Чим швидше їдеш, тим вищий штраф отримаєш. Якщо дозволену максимальну швидкість перевищити на 20-50 км/год, то штраф становитиме 255 грн. Якщо на 50 км/год, то до 510 гривень.

Декому сума штрафу може здатися не дуже великий. Але вони, напевно, змінять свою думку, якщо систематично будуть порушувати швидкісний режим.

За даними поліції, після появи в жовтні 2018 року радарів TruCam швидкість потоку автомобілів трохи знизилася. Трохи більше ніж за три місяці в Україні за порушення швидкісного режиму виписали штрафів на тринадцять мільйонів грн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!