Викрито схему незаконного ввезення елітних автомобілів в Україну (Фото)

0
240

Слідчими ДБР викрито схему незаконного ввезення в Україну елітних автомобілів без сплати обов’язкових митних платежів, які потім продавалися за підробленими документами. Про це повідомляє прес-центр Державного бюро розслідувань.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 КК) здійснює територіальне управління ДБР, розташоване в р .. Києві; процесуальне керівництво – Генеральна прокуратура України; оперативне супроводження – Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Схема організована за участю співробітників Львівської митниці наступним чином:

– автомобілі преміум класу незаконно ввозилися на територію України або в режимі тимчасового ввезення, або з документами дипломатичних представництв іноземних держав, тобто не сплачувалися обов’язкові митні платежі при ввезенні на митну територію України;
– виготовлялися підроблені документи про митну вартість і походження автомобілів;
– в автомайстернях номери вузлів і агрегатів перероблялися під наявні свідоцтва власності;
– автомобілі з підробленими документами та номерами продавалися на території України.
Зокрема, слідчі виявили факт незаконного ввезення автомобіля «Мерседес», в результаті чого державний бюджет недоотримав 658 000 гривен.

Проведено обшуки в службових приміщеннях Львівської митниці, а також за місцем проживання посадових осіб митниці. Зараз встановлюється кількість автомобілів, які були незаконно ввезені на територію України за участю даних співробітників, і збитки, завдані державі внаслідок реалізації схеми.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!