Українці продовжують ввозити «євробляхи»

0
212

В Україні продовжують ввозити тисячі старих автомобілів з наміром встигнути їх розмитнити до закінчення пільгового періоду.

З 25 листопада 2018 року митниця оформила 161 тис. вживаних іномарок. Причому тільки половина з них раніше вже каталася по українським дорогам і зараз, користуючись умовами пільгового розмитнення, їх власники вирішили пройти легалізацію, повідомляє UBR.

Тільки класичних євроблях – машин, не знятих з реєстрації в країні, звідки їх ввезли в Україну, – менше ніж за 3 місяці ввезли майже 15 тис.

Ще близько 60 тис. авто митні органи оформили в нашій країні вже знятими з обліку за кордоном. Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

«161 тис. – це кількість усіх транспортних засобів, які були розмитнені. Це не тільки «євробляхи», а й, наприклад, «американці» – взагалі всі машини, які були ввезені і розмитнені. Із загального числа тільки 86,8 тис. Перебували на території України з порушеннями. І щоб уникнути адміністративної відповідальності їх власники добровільно заплатили по 8,5 тис. грн. », – пояснили в ДФС.

За оцінками економічного експерта Тараса Козака, в середньому з кожного автомобіля в Пенсійний фонд вирушає приблизно 3-5% від його вартості.

І до сьогоднішнього дня сума додаткових надходжень на рахунки фонду, за підрахунками ДФС, досягла 10,1 млрд грн.

При цьому день у день митниця рапортує про нові «єврорекорди»: тільки за добу 13 лютого було оформлено близько 8 тис. авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!