ЗМІ з’ясували цікаву деталь з ремонтом доріг в Україні

0
912

Результатом бюджетної децентралізації став злий жарт з власниками авто, оскільки замість того, щоб проводити ремонт доріг, місцева влада виділені гроші клали на депозити.

Про це йдеться в матеріалі «Апострофа». Відзначається, що в цілому в бюджеті на поточний рік на потреби дорожньої інфраструктури передбачено понад 55 мільярдів гривень. З одного боку, це чимала сума, але, як кажуть експерти, її вкрай недостатньо.

Разом з тим, хоча питання фінансування прийнято вважати наріжним в проблемі відновлення доріг, навіть коли кошти є, місцева влада не поспішає їх освоювати. Експерти відзначають, що бюджетна децентралізація не пішла на користь автомобілістам.

«Нібито місцева влада краще знає, куди відправити гроші, виділені на утримання доріг. Вони в теорії повинні знати, які дороги треба робити в першу чергу, а які – не робити. Але така ситуація призвела до того, що місцева влада клала гроші на депозит, замість того, щоб ремонтувати дороги», – заявив експерт громадської організації« Європатруль »В’ячеслав Коновалов.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!