В Україні спростили розмитнення «євроблях»

0
268

Уряд України на засіданні в середу, 13 лютого, прийняв рішення спростити процедуру митного оформлення “євроблях”, повідомляє інтернет-видання РБК-Україна .

У Кабміні зазначили, що одним із стримуючих чинників митного оформлення “євроблях” є складна і тривала процедура їх сертифікації, в тому числі, для підтвердження відповідності екологічним нормам. Без результатів сертифікації таке авто не може бути розмитнено.

З метою спрощення підтвердження відповідності такого автомобіля екологічним нормам при митному оформленні та першої реєстрації на рівні з сертифікатами відповідності тепер будуть використовувати технічний паспорт країни останньої реєстрації.

Раніше повідомлялося, що від митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією в бюджет надійшло понад 5 млрд гривень. За час дії нових правил розмитнили понад 80 тисяч авто. За даними Мінфіну, “евроблях” в Україні понад 630 тисяч.

Нагадаємо, 22 лютого завершується пільговий період застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення “евроблях”. Після цієї дати власники таких авто будуть платити акцизний податок за повною ставкою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!