Названо країни з найдешевшою вартістю бензину

0
271

Авторитетне видання склало рейтинг країн за вартістю бензину, його доступності, а також відзначило скільки відсотків доходу населення витрачає на паливо. Дослідження охопило 61 країну. Рейтинг з’явився на сайті Bloomberg, передає ТСН . 

Так, середня вартість за галон бензину становить 2,6 долара. Саме така ціна відзначена в США, які знаходяться на 11 місці. Більшість країн купують паливо значно дорожче. Більш низька ціна зазначається в Пакистані ($ 2,59 за галон), Росії ($ 2,48), ОАЕ ($ 2,22), Саудівської Аравії ($ 2,06), Малайзії ($ 2,01), Єгипті ($ 1,64), Нігерії ($ 1,54), Кувейті ($ 1,31), Ірані ($ 0,54). 

При цьому в Венесуелі вартість палива відзначена як найдешевша: $ 0,01 за галон.

Разом з тим далеко не в усіх країнах дешевизна палива означає його доступність для населення. Так, в цьому відношенні США перебуває вже на 3 місці. Більш доступне паливо відзначено в Кувейті і Венесуелі (позначено як 0,00%, що може бути пов’язано з відсутністю інформації по регіону). 

Цікаво, що Пакистан, який має ціну за галон палива дешевшу, ніж в Америці, знаходиться на останній сходинці за доступністю. Росія перебуває на 31 місці поступившись місця безлічі країн з більш дорогим бензином.

У стовпчику відносини заробітку до розтрат на паливо США займають 44 сходинку. В країні житель з автомобілем витрачає 1,79% доходу на бензин. Більшість європейських країн знаходяться нижче Америки. У Росії на паливо витрачають 2,13% доходу, згідно з дослідженням Bloomberg. Навіть ця цифра відправляє країну на 51 місце з 61-го. 

Варто відзначити, що Україна і ще ряд країн не включили в дослідження.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!