Старий автосеконд з Європи масово ставлять на український облік

0
539

Протягом січня свою першу реєстрацію в Україні пройшли 51,5 тис. Легкових автомобілів з пробігом. В результаті частка б / у-шних автомобілів на первинному ринку досягла 91%, повідомляє асоціація «Укравтопром». 
Основну масу в цих реєстраціях склали колишні «евробляхі», яким тимчасово надано пільгова розмитнення, що яскраво відбилося на вікову структуру первинного ринку старих авто.

Автомобілі випуску до 2010 року зайняли лише п’яту частину первинного ринку секонд-хенду, а 80% припало на машини більш солідного віку.

Говорячи про переваги українців, які обирають б / у-шну іномарку, варто відзначити, що частіше за все свій вибір вони зупиняють на автомобілях з дизельними двигунами. У січні такі автомобілі охопили 71% первинних реєстрацій ввезених авто з пробігом. У той же час, частка бензинових авто склала 20%, автомобілів з ГБО – близько 8%, і трохи більше одного відсотка довелося на електромобілі та гібриди.

Очевидно, що тема турботи про екологію і здоров’я, яка на сьогодні є головним регулятором на ринках Євросоюзу, ще не скоро буде в пріоритетах українців, які обирають для себе автомобіль.

Що стосується автомобільних марок, то лідером січня став Volkswagen, 11144 машин цієї німецької марки поміняли своїх іноземних власників на українських.

Другий за популярністю стала марка Opel, понад 5,5 тис. Б / у-шних автомобілів якої було ввезено і минулого місяця зареєстровано в Україні.

На третьому місці ще одна німецька марка – Audi з результатом в 4,5 тис. Авто.

Також високим попитом в українців користувалися автомобілі марок Renault – 3701 шт. і BMW – 3678 шт.

Що стосується самих популярних моделей серед імпортного секонд-хенду, то в січні ними були: Volkswagen Passat – 5572 шт., Volkswagen Golf – 2656 шт., Skoda Octavia – 2386 шт., Audi A6 – 2267 шт. і Opel Zafira – 2136 шт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!