Відеофіксація порушень ПДР: яку хитрість використовують поліцейські

0
2467

За даними «Укравтодору», на українських дорогах зараз є 195 дорожніх знаків «Фото- відеофіксація порушень ПДР». Їх можна побачити в місцях, де найчастіше стаються аварії.

Ініціатором встановлення цих знаків стало Міністерство інфраструктури. Це сталося після того, як влітку минулого року в нашій країні відбулися дві серйозних аварії з маршрутками, в яких загинули 15 осіб.

Такі знаки повідомляють водіям, що за даною ділянкою дороги може вестися спостереження за допомогою камер (TruCAM). В результаті водії дотримуються швидкісного режиму і т.д.

Потрібно відзначити, що далеко не скрізь, де встановлені знаки «Фото- відеофіксація порушень ПДР», дійсно є камери. У більшості місць їх поки ще немає.

На листопад 2018 року у правоохоронців було трохи більше 30-ти камер TruCAM, які дозволено використовувати. Якщо їх кількість за минулі два місяці і збільшилася, то незначно.

Раніше повідомлялося, що до літа 2019 року по всіх областях України встановлять камери TruCAM. Це повинно значно знизити кількість ДТП. Чи так воно буде насправді – покаже час.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!