Влада вирішила, що будуть робити з автомотлохом українців

1
2743

Влада повинна продавати кинуті автомобілі, а гроші в кінцевому підсумку, якщо не знайдуться власники, передавати територіальним громадам, де їх знайшли. Такої думки дотримується Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Згідно оприлюднених даних, безхазяйні автомобілі потрібно передавати на збереження в поліцію. Про це повинно бути повідомлено у пресі. Якщо протягом шести місяців власник кинутого авто не з’явиться, то його слід продати.

Гроші потрібно три роки зберігати на спеціальному рахунку в банку. Якщо за цей час колишній власник кинутої машини гроші не зажадає, то тоді їх потрібно передати територіальній громаді, де свого часу знайшли безхазяйне авто.

Департамент транспортної інфраструктури київської міськадміністрації кілька разів просив столичну поліцію зайнятися кинутими автомобілями. Але безрезультатно. Правоохоронці кажуть, що у них немає на це повноважень.

Під тиском Київської міськадміністрації в законодавство можуть внести зміни, щоб поліція отримала відповідні повноваження для боротьби з кинутими машинами. Правда, коли це станеться – невідомо. Тим часом, зараз в Києві за офіційними даними налічується вже не менше 600 кинутих автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!