“Євробляхерам” нагадали про збільшення штрафів та можливість конфіскації авто

0
1268

З кінця травня поточного року штрафні санкції, що застосовуватимуться до власників авто на єврономерах, зростуть до 170 тис. грн, а в окремих випадках передбачається можливість конфіскації таких авто. Про це повідомила прес-служба головного управління Держфіскальної служби у Донецькій області, передає УНН.

“Звертаємо увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автівки на єврономерах на територію України, а й для тих, хто ними керує. До того ж, від кінця травня поточного року штрафні санкції, що застосовуватимуться, зростуть до 170 тис. грн, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто”, – зазначили в прес-службі.

При цьому у відомстві нагадали, що набрали чинності закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України в частині про оподаткування та розмитнення авто на єврономерах.

Однією з норм передбачено звільнення від відповідальності за порушення митних правил тих осіб, які ввезли такі авто в період з 01 січня 2015 року до 24 листопада 2018 року та порушили норми митного законодавства України, однак звернулись до митниці для їх легалізації в термін до кінця травня 2019 року.

При цьому митниця звернулась до всіх власників машин з іноземною чи тимчасовою реєстрацією з проханням вчасно звернутись до митниці.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!