Чим влади ускладнить отримання водійських «прав»

0
312

В Україні створили спеціальну систему розпізнавання осіб, яка може бути застосована під час здачі іспитів на отримання водійських прав. Розробники стверджують, що їх нова біотехнологія допоможе побороти корупцію.

Один з головних елементів нової системи – камери. Вони встановлюються на комп’ютери і в автомобілі. Тому, якщо абітурієнту під час іспиту хтось допомагає, то про це стає відомо.

Програма в смартфоні визначає прізвище абітурієнта, маршрут здачі іспиту, його критерії та т.д. Система вже пройшла тестування і довела свою ефективність.

Читайте також:   Водіїв хочуть жорстко карати за перешкоджання проїзду швидкої допомоги

Подібні технології активно використовують в деяких західних країнах. У них є свої відмінності, але головне, що вони дійсно допомагають виключити шахрайство і підтасовування під час здачі іспитів на права. У нашій країні, судячи з усього, ця технологія буде теж актуальною.

Нагадаємо, що в 2018 році в Україні під час здачі іспитів на отримання водійських прав впровадили т.зв. чек лист. У ньому під час практичного іспиту з водіння екзаменатори відмічають помилки екзаменованих і ставлять оцінки за кожен етап.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!