Ще одна країна відмовиться від традиційних двигунів

0
2469

У Швеції після 2030 року буде запроваджено заборону на продаж автомобілів з бензиновими або дизельними двигунами. Зате буде розширюватися інфраструктура для електричних автомобілів. Про це повідомляє dpa з посиланням на урядове заяву прем’єр-міністра Швеції Стефана Левена, повідомляє finance.ua . 

Метою такого плану є скорочення викидів вихлопних газів і активізація зусиль для досягнення мети Паризького кліматичної угоди, зазначив новопризначений прем’єр в парламенті під час представлення нового кабінету міністрів. Також уряд намітив план з облаштування по всій країні мережі зарядочних станцій для електромобілів.

Швеція, як і весь Скандинавський регіон, в авангарді боротьби з забрудненням повітря, зокрема всіляко підтримує поступовий відхід від використання автотранспорту з двигунами внутрішнього згоряння. 

На дорогах Норвегії вже кожен другий автомобіль – електричний. До 2025 року машин, що працюють на бензині або дизелі, тут не буде зовсім. А в Данії, згідно з планами уряду, до 2030 року планується заборона на продаж дизельних автомобілів. 

Швеція стала вже десятою країною, що встановила тимчасові рамки відмови від дизпалива і бензину, заявила експерт руху «Грінпіс» Маріон Тіманн і додала, що міжнародна екологічна організація гідно оцінила наміри нового уряду скандинавської країни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!