Водіїв попередили про нові види шахрайства

0
470

Шахраї завжди користувалися автопідстави, щоб «розвести» на гроші водіїв. Останнім часом особливо популярні у них три види автоподстав. Які саме, передає Автовод . 

ГАРНА ДІВЧИНА

В злочинні групи, які займаються автопідстави, часто входять красиві дівчата. Їх використовують в якості «живця». Уявіть, що на трасі ви помічаєте струнку дівчину, самотньо стоїть біля свого автомобіля. Багато водіїв не можуть кинути дівчину в біді, зупиняються, пропонують свою допомогу.

Зазвичай дівчина каже, що якась проблема в моторі. Герой-водій довго намагається відремонтувати двигун, який в кінцевому підсумку мало не за помахом чарівної палички починає працювати. Всі щасливі і задоволені. Дівчина їде на своєму автомобілі. Джентльмен-водій, сівши в свою машину, незабаром помічає, що в ній немає його телефону, як, втім, і інших цінних речей і грошей. 

Так що якщо ви захотіли допомогти самотній дівчині – спочатку закрийте свій автомобіль. 

ЗОЛОТИЙ ПЕРСТЕНЬ

Може так статися, що на трасі під колеса вашого автомобіля буквально кинеться молодий хлопець, чий «зламаний» «Мерседес» або «Лексус» стоїть на узбіччі. Він розповість вам історію про те, що його автомобіль чомусь зламався, а готівки, щоб його відремонтували фахівці, у нього немає. Він запропонує вам за безцінь золотий перстень або яку-небудь іншу коштовність або цінну річ. Угода видається вам вигідною, та й допомогти колезі-водієві адже теж потрібно. 

На жаль, але потім виявиться, що перстень не золотий, і з якогось дешевого сплаву, і ціна йому – три копійки в базарний день. 

Тому, якщо ви відчули потребу допомогти водієві, у якого немає готівки – підкажіть йому, де найближчий банкомат. 

Пішохідна автопідстави

У пішохідній автопідстави шахраї розігрують справжній спектакль. Спочатку на трасі вас обжене престижний автомобіль, який потім різко загальмує перед пішохідним переходом. У цей момент з-за загальмувала машини вам назустріч вискочать два пішоходи. Вони зроблять так, щоб ваш автомобіль зачепив якийсь дорогий предмет, що знаходиться у них в руках (наприклад, ноутбук або смартфон). Природно, під загрозою виклику поліції з вас вимагатимуть грошову компенсацію. 

Тому перед пішохідними переходами пригальмовуйте. Тим більше, що так наказують правила дорожнього руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!