В Україні запропонували скасувати курси водіння. Як отримати права?

0
1106

За підсумками розширеного засідання робочої групи з розробки єдиних підходів до розвитку адміністративних послуг в регіонах МВС, Мінекономрозвитку та іншим зацікавленим відомствам були запропоновані зміни в процес отримання водійських прав, що представляють собою цілий комплекс ефективних заходів, пише ТМ.

Планується дозволити здавати іспит на водійські права без обов’язкового проходження відповідних курсів. Таким чином, процедура отримання водійських прав сильно спроститься і позбудеться певного бюрократичного навантаження.

Також планується скасувати оформлення деяких документів, запропоновано впровадити онлайн-оформлення медичної довідки і спрощений медогляд, а значною зручністю стане отримання водійських прав безпосередньо в Центрах надання адміністративних послуг (Центр Надання адміністратівніх послуг – ЦНАП). Замість безпосередньо курсів пропонується ввести систему самостійного навчання.

Все це стосується категорій А, А1, А2, АМ, В, В1, ВЕ. Зрозуміло, в цьому питанні орієнтуються на європейські держави, які продемонстрували позитивний досвід спрощення відповідних процедур.

А в США, наприклад, отримання водійських прав – елементарний процес, пише ТМ. Досить підготувати мінімальний пакет документів, здати теоритический тест і, як правило в той же день, відправитися на практичний іспит. Курси в звичному для нас розумінні відсутні в принципі, що і запропоновано змінити в Україні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!