Розмитнення «євроблях»: з якими труднощами зіткнулися власники авто на єврономерах

0
311

В Україні триває процес пільгового розмитнення та реєстрації, а фактично легалізації автомобілів на іноземній реєстрації.

З якими труднощами стикаються власники авто і як з процедурами вдається впоратися митним органам, з’ясовували журналісти Сфера-ТВ.

Раніше було ніби дешево та вигідно, тепер же власникам «євроблях» вистачає клопотів. Були ухвалені закони щодо легалізації таких автомобілів, а від 20 грудня в Україні набув чинності тимчасовий порядок розмитнення автомобілів на європейській реєстрації, що викликало додаткові запитання.

Речниця Волинської митниці ДФС Валентина Черниш стверджує, що постанова полегшує автовласникам процес в’їзду в зону митного контролю. Відтепер довге очікування в зоні митного контролю для оформлення авто у вільний обіг не є необхідністю.

Значного резонансу набула тема митної вартості автомобіля, адже формально визначена вартість авто влаштовує далеко не всіх. Митний брокер Сергій Ліманов зауважує, що відповідна автоматизована система гальмує процес розмитнення, адже, мовляв, завищує ціну, що суперечить положенню чинного тимчасового порядку розмитнення автомобілів на європейській реєстрації.

Однак представники Волинської митниці ДФС мають на це свій погляд, мовляв, окрім фактурної вартості автомобіля, має враховуватися його нинішня ціна на європейському ринку.

Можливо, новий порядок і дещо впорядковує процедури, але питання його застосування залишаються. Хоча тут йдеться про своєрідний природній конфлікт: держава хоче стягнути більше платежів до бюджету, власники автівок прагнуть заплатити менше.

Головне, очевидно, в цій ситуацій, щоб платежі були логічними, обґрунтованими, в межах правового поля і не ставали надмірним тягарем для власників авто.

Джерело: Конкурент

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!