Власники “євроблях” скаржаться на нову проблему

0
1479

Після введення нового закону про розмитнення виникли нові проблеми. На митницях застрягли сотні євроблях, процес чомусь затягується.

Дуже часто причиною затягнутих термінів при митному оформленні автомобіля на єврономерах стає відсутність у власника попередньої митної декларації, – “businessua.com”.

Як повідомила співробітниця Митниці Олена Мошинська, станом на 18 грудня через відсутність необхідних документів у пунктах пропуску стояли 230 транспортних засобів (з них більше тижня – 44). Декларацію мають подавати громадняи, які вїжджають до України.

“Громадянин, який в’їжджає в Україну і планує оформити цей автомобіль у вільний обіг, повинен спочатку подати попередню митну декларацію, резервуються кошти і тільки після цього його пропустять з пункту пропуску в митницю призначення. Якщо попередня митна декларація не оформлена, то громадянин повинен стояти і чекати. Для тих транспортних засобів, які вже знаходяться в Україні в режимі тимчасового ввезення або транзиту, ПД не подається, оскільки необхідно відразу подавати декларацію в режим імпорту”, – пояснила Мошинська.

Для оформлення транспортнх засобів, потрібно зібрати необхідні довкументи, для отримання деяких з них потрібно їхати до країни, де зареєстрований автомобіль. Також авто потрібно зняти з реєстрації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!