ДФС розтлумачити, хто з “євробляхерів” повинен платити “добровільний внесок”

0
1122

Власники авто іноземної реєстрації, які вирішили легалізувати їх в Україні, з подивом побачили в рахунках за розмитнення рядок, який звучить, як “добровільний внесок”. Хтось побачив у цій позиції корупційну складову, але в Державній Фіскальної Службі стверджують, що це не відповідає дійсності.

“Добровільний внесок”, який повинні платити власники авто з іноземною реєстрацією при розмитненні, являє собою штраф за порушення умов тимчасового ввезення та транзиту транспортних засобів. Про це пояснили в Державній фіскальної службі.

Зараз розмір цього штрафу знаходиться в рамках від 170 до 17 000 гривень, але 24 травня 2019 максимальна межа зросте в 10 разів. Таким чином, максимальна сума “добровільного внеску” складе до 170 000 гривен.

Співробітник ДФС Руслан Мороз підкреслив, що розмір добровільного внеску, що сплачується громадянами при розмитненні авто, відрізняється від розміру передбачених штрафів.

Але в прийнятому Верховною Радою законі передбачений варіант, коли не залежно від того скільки вже транспортний засіб знаходиться з порушеннями норм чинного митного законодавства, досить сплатити добровільний внесок в розмірі 8500 грн, щоб зняти претензії до цього авто з боку ДФС”, – повідомив Мороз.

Обійти сплату “добровільного внеску” можна тільки в тому випадку, якщо особа, яка декларує транспортний засіб, повністю виконала передбачені терміни і умови ввезення автомобіля і не порушувала їх.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!