Патрульні продовжують виписувати водіям «ліві» штрафи

0
1498

Однак за два роки вердиктів, де копи програли суди, в Україні назбиралось близько десятка.

Водії, яким патрульні виписали по 425 гривень штрафу, нині оскаржують такі рішення у судах. І, що показово, ті суди кермувальники виграють. Але, страховку патрульні продовжують вимагати.

Перед кожною поїздкою Сергій перевіряє наявність усіх документів на машину, страховки теж не забуває. Пригадує, як місяць тому за Києвом його зупинили патрульні тільки для того, щоб перевірити страховий поліс на автівку.

Проте деякі водії страховий поліс показувати патрульним відмовляються. За що ризикують отримати штраф – 425 грн.

Адвокати запевняють – у цьому випадку суд може бути на боці водія. Адже зупиняти автівки тільки задля того, щоб перевірити страховий поліс, поліцейські права не мають.

“У ПДД зазначено, що поліс обов’язково страхування передається патрульному у визначених законом випадках: якщо щодо водія складається протокол або виноситься постанова про притягнення його до відповідальності та у випадку причетності транспортного засобу до ДТП”, – каже адвокат Богдан Глядик.

Звісно, водії без страховки можуть отримувати штрафи, а потім хитрувати – заднім числом оформлювати поліс. Проте у страхових групах зазначають: ці випадки відстежують, а шахраїв за таке можуть ув’язнити.

У патрульній службі Києва запевняють: поліцейські, перевіряючи поліс страхування, діють за законом.

Те, що їхні штрафи оскаржують суди, для патрульних – не новина. Запевняють, це поодинокі випадки. І рішень на користь поліцейських теж достатньо.

У будь-якому разі водіям радять вчасно оформлювати страхові поліси і завжди мати їх з собою, бо ця норма є обов’язковою для автовласників.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!