Укравтодор зробив важливе попередження водіям

0
256

На автодорогах державного значення у Сумській, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях місцями ожеледиця, у більшості західних областей дороги місцями засніжені, але проїзд на дорогах державного значення забезпечено. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Укравтодору.

“Станом на 8:00 20 грудня 2018 року без опадів, лише місцями мряка у Київській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Середня нічна температура повітря на більшій території країни коливається від -4 до -9° С, в горах до -16° С. Проїзд на дорогах державного значення забезпечено”, – повідомили у відомстві.

У нічний час доби, як зазначається, ускладнились погодні умови у Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях при мінусовій температурі повітря була мряка та невеликий дощ, внаслідок чого виникла ожеледиця.

“Виникали ускладнення в русі великовагового транспорту та скупчення великовагових автомобілів на небезпечних ділянках доріг (спуски, підйоми), які усувались спільними діями дорожніх організацій, Національної поліції та територіальних управлінь ДСНС”, – вказали у відомстві.

“Стан покриття на автодорогах державного значення: в Сумській, Луганській, Дніпропетровській, Миколаївській та Херсонській областях місцями ожеледиця, у більшості західних областей місцями засніжене, в решті областей переважно сухе. Виконуються роботи з розчистки доріг від снігу, здійснюється обробка доріг протиожеледними матеріалами”, – додали в Укравтодорі.

Вказано, що на перевальних ділянках – без опадів. Температура повітря -8…-16° С. Стан покриття на Вишківському перевалі – засніжений.

Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяні в роботі 370 одиниць техніки та 555 робітників, в черговому режимі – 1117 одиниць техніки та 1485 робітників.

Нагадаємо, в Україні сьогодні спаде мороз, на дорогах ожеледиця.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!