Українцям обіцяють доступні електрокари вітчизняного виробництва

0
361

Налагодження збирання сучасних електроавтомобілів в Україні зробить «зелений» вид транспорту доступним для населення і сприятиме швидшому переходу на екологічні засоби пересування. Про це заявляють у прес-службі корпорації «Богдан».

«В Україні передбачені пільги для ввезення електрокарів, але країна потребує розвитку власного виробництва таких транспортних засобів. По-перше, збирання таких машин в Україні в рази зменшить ціну на електромобілі. По-друге, гроші у вигляді податків з продажів осідатимуть в українському бюджеті. По-третє, це сприятиме збільшенню робочих місць на заводах», – зауважили у прес-службі корпорації «Богдан».

У компанії додали, що Україна має перспективи для виробництва власних електрокарів завдяки своїм природним ресурсам та підприємствам. Так, у листопаді «Богдан» представив першу українську повністю електричну вантажівку, виготовлену для данської компанії Banke Electromotive. Після завершення сертифікації розпочнеться її серійний випуск у рамках масштабного контракту з європейською компанією.

Крім того, корпорація має досвід у виробництві екологічного громадського транспорту: електробус «Богдан А70100» було виготовлено у співпраці з польськими фірмами «Ursus» та «Enika». Наразі він успішно експлуатується на маршрутах міста Люблін. Крім того, цьогоріч «Богдан» передав французькій компанії Bluebus 12-метрові кузови для електробусів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!