Митники підготували неприємний “сюрприз” при розмитненні “євроблях”

0
331

Практично на всіх митницях через саботаж Державної фіскальної служби України блокується митне оформлення транспортних засобів. Волинські митники необґрунтовано завищують ціни на транспортні засоби.

Лучанин Тарас Карвіна розповів ІА Волинські Новини про те, як завищують вартість вживаних автомобілів з Європи на Волинській митниці.

З його слів, автомобіль Volkswagen LT28 2000 року випуску подали на розмитнення минулого тижня. Його вартість перевірили за німецьким сервісом schwackenet, а також польським otomoto.pl. Придбаний автомобіль у Польщі був за 7500 злотих.

Транспортний засіб перебував на митному пості “Луцьк” три дні і митники повідомили, що вираховувати його вартість будуть не від документу, що підтверджує купівлю − відтак його вартість визначили у 5200 євро.

На запитання про те, чому ціна саме така, митники не надали жодного обґрунтування, зауваживши, що, заплативши цю суму, чоловік може оскаржувати їхнє рішення у суді.

Не бажаючи сплачувати таку завищену та необгруновану суму, Тарас Карвіна оприлюднив інформацію про це у соцмережі Facebook, аби надати розголосу випадку. З його слів, митну вартість автомобіля встановили настільки завищену, що за ці кошти його можна придбати вже в Україні, розмитненим, з українською реєстрацією (це можна перевірити за сайтом auto.ria.com), де аналогічна модель коштує 5400 доларів.

З його слів, такі випадки непоодинокі і завищення цін на автомобілі відбувається на митниці часто: наприклад, завищували ціни на автівки Fiat Doblo (від 1800 до 2800 євро) та Mercedes (від 2400 до 4400 євро), попри те, що ціну обіцяли визначати за даними німецького сайту schwackenet, відповідно до нового закону.

Митники, мовляв, користуються тим, що людині, яка заїхала на термінал, більше нікуди подітися – вона повинна платити і лише після того як розмитнений автомобіль виїде, оскаржувати рішення а судовому порядку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!