Знайдено слабке місце приладів для вимірювання швидкості TruCam

0
2279
Виявляється, прилад для вимірювання швидкості на дорогах боїться… морозу і туману. Чи справді це так і як поводяться патрульні, вимірюючи швидкість у негоду?

Можна обдурити копів, однак майже неможливо ввести в оману TruCam. Цей прилад для вимірювання швидкості вже два місяці працює на дорогах України. Та, виявляється, він боїться двох речей – туману та морозу, і про це написано в умовах його експлуатації.

В технічних характеристиках зазначено допустимий поріг граничної температури для використання TruCam – не нижче, ніж -10 градусів за Цельсієм. У несприятливі ж погодні умови прилад може викривляти отримані дані.

За таких обставин юристи радять неодмінно оскаржувати постанови поліцейських. Патрульні водночас і самі зізнаються, що контролювати рух у негоду їм справді непросто, бо відеодокази можуть бути зіпсовані.

 

Однак на практиці все одно все грає на користь променю. Вчені переконані, що лазерний промінь неможливо обдурити навіть у погану погоду.

Найхитріші ж водії від TruCam намагаються сховатися, наприклад, за великими вантажівками.

Та про які б похибки автолюбителі не шукали у Мережі, та як би не намагалися обдурити лазерну техніку, найкраща порада від копів та юристів на диво проста: не порушувати швидкість.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!