В Україні хочуть повністю заборонити ввезення «євроблях»

1
1417

Український політолог Тарас Загородній запропонував повністю заборонити ввезення в Україну старих автомобілів з європейською реєстрацією. Він упевнений, що таким чином буде захищена українська автомобільна промисловість, пише autonews.ua.

За словами Тараса Загороднього, український автопром не тільки не отримує державну підтримку, але навіть «вбивається» податками, законодавчим тиском і т.д. А адже автомобільна промисловість може приносити багато грошей до державного бюджету. До того ж створюються тисячі робочих місць.

Тому Тарас Загородній вважає, що Україна повинна відмовитися від ввезення старих машин з іноземною реєстрацією і зробити обов’язковим розмитнення таких транспортних засобів, які вже їздять по українських дорогах. Потрібно розвивати власну автомобільну промисловість, купувати технології, залучати інвесторів. У цьому полягають національні інтереси нашої країни.

Політолог також пропонує ввести утилізаційний збір, як це робить вся Європа. Це допоможе знизити кількість старих машин на дорогах і підвищити продажі нових моделей.

Не слід забувати, що старі автомобілі викидають в атмосферу занадто багато шкідливих речовин. Чим менше таких транспортних засобів – тим краще екологічна обстановка.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!