“Не простіше, ніж кинути палити”: Маск розповів, як правильно вимовляти Tesla

0
225

Ілон Маск зробив несподівану заяву. Виявляється, весь світ вимовляє неправильно назву компанії “Tesla”.

Так, будучи гостем на американській телепередачі “60 Minutes”, Маск зробив “відкриття”, від якого схопилися за голову всі шанувальники продукції компанії. І особливо – філологи. Громадськість в шоці, доведеться переучуватися, передає znaj.ua.

“Tesla”. Вчитайтеся в це слово і довірте вимовити його внутрішньому голосу. Що він сказав? “ТеСла?” “Тесла”? Так чи інакше, через “с”? Так от неправда. І переучуватися багатьом буде не простіше, ніж кинути палити або почати худнути.

Розмовляючи з телеведучою, Маск назвав компанію “Тезла”, тобто через З. Тоді журналістка вирішила поправити його, і тут же засоромилася. Вона припустила, що правильніше говорити “Тесла”, адже саме так звучить прізвище геніального вченого і винахідника Ніколи Тесли.

Ілон Маск заявив, що під час розмови не акцентує на тому, як вимовляють назву його компанії, проте волів би, щоб його вимовляли через “з”. Ведуча заперечила було, що “Тесла” говорити зручніше, Маск попросив її хоча б подвоювати “с” і говорити “Тессла”.

Також в інтерв’ю винахідник розповів про те, що права на назву Tesla Motors вони викупили у власника з Сакраменто. Коштувала така розкіш цілих 75 тисяч доларів. Ілон Маск жартома додав, що на переговори відправили “найприємнішого” співробітника компанії, яким не можна було відмовити.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!