“Якщо не встигнуть розмитнити”: в Раді розповіли, що чекає на власників “євроблях”

0
1604

Якщо власники автомобілів на європейській реєстрації не встигнуть розмитнити свої транспортні засоби в пільговий період, то комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики буде ставити питання про його продовження.

Зокрема, голова підкомітету з питань митної справи Тетяна Острикова констатувала, що процес розмитнення авто на єврономерах йде повільно, повідомляє “Європейська правда”.

“Поки немає належної роз’яснювальної політики і тому люди не розуміють, хто і як повинен в’їжджати, які документи необхідні для розмитнення та інше”, – заявила народний депутат від фракції “Самопоміч”.

“Якщо не буде проведена належна роз’яснювальна робота і люди не встигнуть розмитнити свої авто в пільговий період, то доведеться ставити питання про його продовження”, – резюмувала Острикова.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада підтримала нові правила розмитнення автомобілів із європейською реєстрацією в Україні. Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його об’єму. Так, для бензинових двигунів об’ємом до 3000 і більше 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно €50 і €100. Для дизельних двигунів об’ємом до 3500 і більше 3500 куб. см вводяться базові ставки відповідно €75 і €150.

Також Рада ввела великі штрафи за порушення правил ввезення таких автомобілів на територію України. Власники автомобілів на єврономерах не згодні з низкою положень цих законів, через що в деяких регіонах України відбувалися акції протесту.

Згідно з даними Державної фіскальної служби, в Україну у режимі тимчасового ввезення потрапили 2,7 млн автомобілів. Кількість авто, які були ввезені у режимі “транзит” і фактично перебувають в Україні з порушенням термінів, досягла 110,4 тис, а у режимі “тимчасового ввезення” із порушенням термінів – 207,4 тис.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!