Як швидко розморозити скло автомобіля

0
433

Різниця температур в салоні автомобіля і зовні призводить до того, що навіть при помірних мінусових температурах його вікна покриваються льодком. Крім непрезентабельного виду авто, це приносить водієві масу незручностей, пов’язаних зі зниженням поля огляду і, як результат, призводить до зниження рівня безпеки на дорозі. І тут автомобілісти придумують різноманітні способи, як позбутися від льоду. Хтось використовує розморожувачі або ж встановлює вікна з підігрівом. Інші, економлячи, намагаються розморозити скла підручними засобами.

Як розморозити скло?

Для цього більшість водіїв використовують скребок, за допомогою якого, не подряпавши, можна зняти полій зі скла. Інші замість покупного скребка використовують те, що під рукою, наприклад, старі диски або ж пластикові карти. Для того щоб зняти полій, спочатку слід спробувати розм’якшити лід на вікнах шляхом прогріву авто. Прогріти скла автомобіля можна також за допомогою теплої води. І тільки потім вже намагатися зішкребти лід. Але треба бути готовим до того, що на цю процедуру ви витратите 10-15 хвилин свого часу.
Є і більш швидкий спосіб – використовувати розморожувач. Його можна купити в будь-якому магазині запчастин і товарів для автомобіля. Обробивши вікна, ви зможете вже через пару хвилин просто змахнути рушником і очистити лід. Єдиний недолік таких засобів – їх дорожнеча. В середньому невелика пляшечка коштує близько 100 грн.

Для тих, хто все-таки не бажає витрачати на авто такі гроші постійно, хоче заощадити, залишається один вихід – скребок або виробництво устаткування льоду своїми руками.

Ще в минулі часи спритні водії, знаючи властивості спирту, оцту і кухонної солі, намагалися зробити розчин для екстреного розморожування своїми руками.

Що використовувалося? 2 ложки солі на склянку води. Якщо протирати таким розчином скла автомобіля, то лід зійде набагато швидше.

Розчин денатурату і гліцерину в пропорції 1:10 також можна використовувати для зняття льоду з вікон і недопущення обмерзання.

Дуже важливо після використання таких розчинів натерти вікна сухою ганчіркою.

І НА ОСТАНОК:

У спробах розм’якшити лід за допомогою теплої води будьте дуже обережні. Температура води не повинна бути високою, щоб уникнути утворення тріщин на стеклах авто.

При використанні спирту можна брати тільки ізопропіловий або ж етиловий. Метиловий спирт не бажано використовувати через його токсичності.

Виготовлений розчин в домашніх умовах необхідно протестувати перед використанням.

Не варто забувати про запобіжні заходи при зберіганні, потрібно ставити в недоступному для дітей місці, адже деякі інгредієнти досить небезпечні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!