Українським водіям вводять нові штрафи

0
4013

Водії почали стикатися з новими штрафами  і деякими нововведеннями.

Всім відомо, що в машині не можна перевозити: зброя, боєприпаси, вибухівку, наркотики, а також шкідливі і небезпечні для здоров’я хімічні сполуки без відповідних документів і дозволів.

У разі, якщо поліція зупинила машину, і в багажнику знаходиться вбиту тварину, спіймана риба або ялинка, це буде підставою для адміністративного штрафу. Крім тих ситуацій, коли у водія є відповідні документи на дозвіл полювання, риболовлі або вирубки дерев.

Також, слід нагадати, що в ПДД чітко прописано, що маса вантажу, що перевозиться, і розподіл навантаження по осях не повинні перевищувати величин, встановлених виробником транспортного засобу.

Якщо багаж обмежує водієві огляд, ускладнює управління і порушує стійкість транспортного засобу  закриває зовнішніх світлових приладів і світловідбивачі, реєстраційні та розпізнавальні знаки, то за дане порушення передбачається штраф.

На машині повинен бути спеціальний розпізнавальними знаками «Великогабаритний вантаж», якщо вантаж виступає за габарити транспортного засобу спереду і ззаду більш ніж на 1 м, або збоку більш ніж на 0,4 м від зовнішнього краю габаритного вогню.

Верховна Рада зареєструвала законопроект №6679, який пропонує посилити покарання для п’яних водіїв. Зокрема, штраф за водіння в нетверезому вигляді може збільшитися до 40 тис. Грн.

Крім того, законопроект передбачає право для поліції проводити систематичні перевірки водіїв на стан алкогольного сп’яніння. У проекті закону також зазначається, що біля зони проведення перевірки повинен бути встановлений спеціальний знак. У цьому місці водії будуть зобов’язані зупинитися і пройти перевірку на стан алкогольного сп’яніння. Рішення про необхідність перевірки прийматимуть співробітники патрульної поліції.

Відзначимо, що зараз порушників обчислюють за дуже простою формулою: якщо в крові водія виявиться менше 0,1 проміле – він тверезий, якщо більше – п’яний. При цьому ступінь сп’яніння не грає ролі – все несуть однакове покарання.

Також Hyser писав, що гаджети замінять касові апарати: коли і як це буде працювати в Україні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!