В Україні придумали нову причину виписувати штрафи водіям

0
6641

Наповнення бюджету під виглядом убезпечення дорожнього руху все сильніше зміцнюється в методах роботи української поліції. Підтверджує це не тільки використання приладів TruCam, але штрафи за порушення, на які раніше поліція закривала очі.

Нещодавно одного з київських водіїв Tesla Model S патруль оштрафував за червоні поворотники, повідомляє Авто 24.

«Несподівано вранці мене висмикнув з потоку патруль. Причина зупинки: сигнал повороту червоного кольору, що суперечить ДСТУ 3649 від 2010 і порушує п. 9 ПДР (використання приладів освітлення і попередження, які переобладнані з порушенням вимог і стандартів)», – розповідає водій Tesla.

«Власне, це був сюрприз, тому що до цього 3 місяці ніхто не чіпав. Діалогу з поліцейськими не вийшло. Мої заклики на успішне проходження сертифікації ні до чого не привели. Мовляв, заперечуйте в суді, з таким ліхтарем ви не могли пройти сертифікацію. Схему проходження сертифікації ми знаємо. Ставите європейський ліхтар на момент проходження, а потім знімаєте», – розповів власник авто.

Нагадаємо, що в Україні діють стандарти, які передбачають використання сигналів повороту жовтого кольору. У США допускається використання сигналів повороту червоного кольору.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!