Як можно заощадити до тисячі гривень на автострахуванні

0
435

На «автоцивілці» можна заощадити до тисячі гривень та більше щорічно. Для цього подіям потрібно автомобіль поставити на облік у «правильному» сервісному центрі.

Вартість «автоцивілки» (ОСГПВ, ОСАГО) залежить від багатьох чинників, однак найбільше – від місця реєстрації транспортного засобу, пише «24 канал«.

До того ж не має значення, які номери будуть на автомобілі та де проживає власник – важливо пройти процедуру реєстрації у Сервісному центрі МВС, який знаходиться в сільській місцевості.

Для жителів Києва, міст-супутників та міст-мільйонерів вартість страховки ОСАГО (автоцивілки) відчутно б’є по сімейному бюджету.

Наприклад, для автомобіля з двигуном до 1,6 літра її вартість у «надійній» страховій компанії становить понад 1200 грн, а для авто з двигуном 3000 вартість підскочить майже вдвічі.

Втім існує один «лайфхак». Якщо ж застрахувати залізного коня в населеному пункті, в якому проживає менше 100 тисяч людей – тариф буде 370 та 670 гривень відповідно за анаогічні авто. Різниця у вартості поліса –  від двох до чотирьох разів.

Цікаво, що для того, щоб страхувати автомобіль за «сільським» тарифом, жителю міста переїжджати нікуди не треба! Це пов’язано з особливістю українського законодавства. Справа в тому, що страхові компанії при визначенні тарифу на «автоцивілку» дивляться не на реєстарцію місця проживання власника, там береться до уваги зовсім інша інформація.

Згідно Додатку до Розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг №673 від 27.10.2011, при обрахуванні коефіцієнту місця реєстрації транспортного засобу «зазначається місцезнаходження установи, яка зареєструвала транспортний засіб і зазначена в документі про реєстрацію транспортного засобу».

Реєстрацію транспорту в Україні проводять Сервісні центри МВС України. В кожного з них є свій цифровий код, а їх розшифровка – в кожній страховій компанії.

Тому навіть якщо автомобіль матиме київські номери, наприклад київський номер, але процедура реєстрації автівки проведуть в одному з регіональних Сервісних центрів, то в такому випадку буде враховуватись так званий «сільський» тариф.

Однак перед тим, як перереєструвати автомобіль, слід зєясувати у страхового агента, чи дійно даний Сервісний центр «проходить» за 6 тарифом при нарахування вартості «автоцивілки».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!