Озвучена вартість проїзду по платних дорогах України

0
1347

Сьогодні з повідомлення голови «Укравтодору» Славоміра Новака стало відомо, скільки буде коштувати проїзд по платних дорогах Української держави. Як пише Replyua.net з посиланням на «Ліга.нет», вартість проїзду одного кілометра не буде перевищувати сім євроцентів.

Під час свого інтерв’ю, Новак наголосив, що «в Європі вартість проїзду становить мінімум 7 євроцентів за кілометр, а в нашій країні він точно не буде перевищувати цієї суми». Також наголошується, що траса Львів-Краковець, що зв’язує Україну з Європейським Союзом стане першою концесійною дорогою в нашій країні. Вже багато років йде обговорення будівництва цієї автотраси протяжністю 84,4 кілометра. Новак також зазначив, що буквально вже до кінця поточного року буде повністю завершена перевірка всіх ділянок дороги, і буде готова вся необхідна документація. Він підкреслив: «Нам потрібно бути впевненими в тому, що ми пропонуємо інвестору. На початку майбутнього року ми підготуємо звернення до уряду України про оголошення конкурсу на концесію».

Згідно з попередніми даними, гроші будуть повертатися інвестору за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ і експлуатацію об’єктів дорожнього сервісу, розміщення реклами, придорожнього сервісу та інфраструктури, центрів логістики, а також сучасних ліній зв’язку вздовж траси. За попередніми даними, термін будівництва автотраси становитиме від чотирьох до п’яти років. Термін концесії повинен скласти до сорока дев’яти років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!