Шахраї придумали нову схему ввезення євроблях в Україну

0
1349

Перевізники, які доставляють в Україну автомобілі на іноземній реєстрації, влаштували шахрайську схему.

За кілька сотень гривень вони купують копії документів у українців, жителів прикордонних районів, а потім з’ясовується, що саме на них записані автомобілі на Єврономер.

Як результат – бажання заробити 600 грн обертається для безтурботних жертв штрафом 8,5 тис. грн за незаконне ввезення автомобіля.

Ошукані стверджують, що на гачок шахраїв потрапили сотні людей. Від посередників і перевізників домогтися нічого не виходить. Вони не знають, де знаходяться авто, але переконують не панікувати.

На митниці говорять про те, що такі злочинні схеми існують по обидва боки кордону, і винні тут не тільки обманщики, а й люди, які дозволили скористатися своїми документами.

«Митниця контролює переміщення товару, ми не контролюємо переміщення людей. Сумніваюся, що люди не знали, навіщо вони дають документи. Всі ж знають, що безкоштовний сир – тільки в мишоловці “, – пояснюють в ГФС.

У поліції вже є 10 звернень від ошуканих людей. Правоохоронці почали розслідування і кажуть, що вже мають декількох підозрюваних перевізників. Якщо їхню провину доведуть, за афери і підробку документів їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Також, раніше, 23 жовтня, голова Комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат України фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ніна Южаніна розкритикувала постанову Верховного суду про використання автомобіля з іноземною реєстрацією і наполягає на прийнятті закону, який вирішив би цю проблему, на найближчому сесійному тижні парламенту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!