«Євробляхери» влаштують нову масштабну акцію протесту

0
896

ГО «АвтоЄвроСила» повідомила про новий мітинг під Верховною Радою. Планується, що він відбуватиметься наступного тижня, 7 та 8 листопада, а на акцію з’їдеться 50-70 тисяч осіб.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі zik розповів лідер організації Олег Ярошевич.

Він розповів: протягом минулого тижня «АвтоЄвроСила» не зустрічалась із народними депутатами. Адже ще не було засідання профільного комітету.

«Сьогодні не маємо можливості надати більш-менш аргументовану відповідь щодо правок у законах. Все дійсно буде розглядатись наступного тижня», – розповів Ярошевич.

Тож він анонсував «потужний великий мітинг» у зв’язку із цим розглядом.

«Думаю, буде близько 50-70 тисяч осіб, які приїдуть до Києва і відстоюватимуть свої права щодо доступності розмитнення», – зазначив лідер організації.

Водночас він наголосив: не вважає, що тема депутатів, які їздять на єврономерах, є аж такою скандальною. До того ж, «цього ніхто не цурається».

«Народний депутат Сергій Шахов дійсно їздить на нерозмитненому автомобілі. Він цього не приховує. На сьогодні немає закону, який би дав можливість йому розмитнити цей транспорт», – розповів Ярошевич.

До того ж, за його словами, Ярошевич не єдиний депутат – їх понад десяток.

«Та ми проводимо акції без політики. У нас не виступає жодний нардеп. До речі, до нас перестав виходити Володимир Парасюк і Юрій Дерев’янко. Ми сьогодні ухвалили рішення, що до мікрофона можуть підходити лише громадські діячі – жодних політичних лозунгів», – наголосив активіст.

Адже, за його словами, відбулось розчарування у політичній еліті. Тому й організація хоче, щоб мітинг проходив у форматі «народного віче».

«Ми збираємось у середу, 7 листопада. Це комітетський день. Думаю, що і в середу, і в четвер акція проводитиметься саме під Верховною Радою», – розповів Олег Ярошевич.

Нагадаємо, минулого тижня голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна розповіла, що відбувається підготовка до другого читання законопроекти про розмитнення авто на європейській реєстрації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!