Нові правила паркування діють вже місяць: кого встигли оштрафувати

0
198
  • Боротися з недобросовісними паркувальниками вирішили по-новому.
  • Ще жорсткіші штрафи та дорожча вартість штрафмайданчика.
  • Чи злякалися хмельничани нововведень, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Сьогодні, 27 жовтня, рівно місяць як в Україні діють нові правила паркування.

Закон щодо реформування сфери паркування транспортних засобів був прийнятий ще 21 грудня 2017 року. Але вступив у дію лише 27 вересня 2018 року. Відповідно до нього в Україні починають діяти нові правила зупинки, стоянки та паркування автомобілів. Поліція тепер має офіційний дозвіл евакуювати автомобілі, що перешкоджають руху транспорту. Під час евакуації обов’язково має здійснюватися фото/відеофіксація.

Чи видали необхідне обладнання патрульній поліції Хмельницького та чи збільшилася кількість оштрафованих за місяць, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Як повідомляють у прес-службі патрульної поліції, засобів фотофіксації порушень правил паркування поки що немає, коли вони надійдуть до Хмельницького теж невідомо.

– Обладнання надходить в хвилеподібному порядку, першими отримують засоби фото та відеофіксації ті області, де ситуація по аварійності найбільш складна. Хмельницька область до таких не відноситься. Ми в найнижчому пріоритеті, тому коли отримаємо спецобладнання поки невідомо, – пояснює речник патрульної поліції Роман Мартинюк.

Поки що патрульні складають протоколи та стягують штрафи за старою схемою.

З 27 вересня по 22 жовтня 2018 року вдалося зафіксувати 244 випадки неправильного паркування.

Вчора, 26 жовтня, у міській раді Хмельницького скликали нараду, на якій вирішувалося питання придбання нового евакуатора для КП “Хмельницькбудзамовник”.

На сьогоднішній день евакуацією займається державне підприємство “Інформ-Ресурс”. Проте, за словами заступника мера Андрія Бондаренка, ДП “Інформ-Ресурс” не завжди своєчасно виконує свою роботу. Тому в міській раді планують закупити на місто маніпулятор та силами комунальних підприємств здійснювати евакуацію неналежно припаркованих авто.

– Міська рада, як зацікавлена сторона, швидко реагуватиме на такі виклики. В місті має бути порядок, а неправильне паркування – ще один привід до підвищення аварійності на дорогах, тому ми хочемо усунути цю проблему. Сьогодні ми обговорили це питання та доручили КП “Хмельницькбудзамовник” написати відповідний запит на 2019 рік, щоб їм надали цей евакуатор. Ми реагуватимемо оперативніше, бо це в наших інтересах, – наголосив заступник міського голови.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!