Що робити водієві, якого зупинили за даними радара

1
2892
Попередження і роз’яснювальна робота залишилися в минулому. Тепер діють штрафи, хоча поліцейські обов’язково повідомлять порушника, що саме той зробив не так і чому дотримання безпечного режиму руху – це дійсно важливо.
Що робити в разі зупинки транспортного засобу поліцейським? Зрозуміло, водій зобов’язаний зробити зупинку на вимогу. Перевірка документів – не причина для зупинки, тому поліцейський повинен пояснити вимогу, посилаючись на відповідну статтю і фактичне порушення.
У разі TruCam мова йде про порушення швидкісного режиму. Автомобіліст має право ознайомитися з усіма матеріалами, пов’язаними з передбачуваним порушенням, які поліцейський зобов’язаний надати. Водій може вести відеозйомку за допомогою реєстратора або, наприклад, мобільного телефону.
Зрозуміло, порушник може не погоджуватися зі звинуваченнями і завжди має право вимагати захисту адвоката. Якщо в цьому йому буде відмовлено, постанову можливо оскаржити в суді під приводом порушення прав. Говорячи ж безпосередньо про радарах TruCam, його високоточні свідоцтво оскаржити буде дуже важко, в порівнянні з відомим Візир.
Також не варто забувати про те, що після зупинки ТЗ через порушення швидкісного режиму інспектор уповноважений перевірити документи.
Джерело:  drive-news.net 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!