Tesla показала прибуток і почала виробництво Model Y

0
218

Упродовж багатьох кварталів компанія Tesla показувала збитки, що часто після деяких проявів ексцентричності Ілона Маска не раз ставало предметом обговорення. Тепер, схоже, інвестори можуть видихнути, бо Tesla відзвітувала, що минулий квартал уперше за два роки виявився для неї прибутковим.

Чистий дохід склав $ 312 млн. незважаючи на мізерність цієї цифри порівняно з розміром інвестицій, прибуток більш ніж у десяток разів вищий від чистого доходу 2016 року, який тоді склав усього $ 22. Дохід компанії за третій квартал склав $ 6.8 млрд, що більше від прогнозів аналітиків. Виторг від продажів автомобілів за рік зріс на вражаючі 158%. Це зумовлено здебільшого популярністю Tesla Model 3.

Внаслідок позитивного квартального звіту акції Tesla зросли на 10%. Ілон Маск поділився планами компанії на майбутнє. Зокрема він анонсував виробництво кросовера Model Y, прототип якого схвалив нещодавно. За словами Ілона, нова модель призведе до «виробничої революції». Вона дебютує аж у 2020 році. Проте до цього часу нудьгувати не доведеться, адже вже через півроку з’явиться Model 3 вартістю $ 35 000.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!