Стало відомо, коли нардепи приймуть закон про доступне розмитнення

0
1096

Проекти законів у другому читанні з’явився в порядку денному Верховної Ради України.

Законопроекти 8487 та 8488, які мають на меті вирішення проблему “євроблях” в Україні та зменшити митні платежі при легалізації імпортних авто в Україні, внесені в порядок денний Верховної Ради на дев’яту сесію восьмого скликання, яка розпочнеться з 6 листопада.

Щоправда, в цьому списку – майже три тисячі законопроектів, і певна річ, що не до всіх з них “дійдуть руки” у нардепів. Втім, за “автомобільні” законопроекти відповідальна член блоку Петра Порошенка та голова податково-митного комітету Ніна Южаніна, тому шанси до розгляду у них більші, аніж у інших документів. Окрім того, “податкові” законопроекти треба приймати до початку фіскального року, щоб вони вступили в дію з 1 січня.

Перед винесенням на обговорення в сесійний зал профільний комітет під керівництвом Ніни Южаніної має ще раз зібратися та обговорити пропозиції, які були внесенні депутатами після першого читання. А такого засідання комітету ще не було.

Водночас в одному з інтерв’ю Ніна Южаніна сказала, що збирається розглянути дані законопроекти на комітеті та подати на розгляд парламенту уже наступного тижня, тобто на початку листопада.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!