Українців залишать без дешевих АЗС

0
996

В Україні триває боротьба з нелегальними АЗС. У шести областях створять міжвідомчі групи з боротьби з нелегальними АЗС, пише autonews.ua.

Правоохоронці разом з владою Миколаївської, Чернігівської, Рівненської, Закарпатської, Івано-Франківської та Черкаської областей розробили комплекс заходів з протидії роботи незаконних АЗС і прийняли рішення про створення міжвідомчих груп. Про це повідомляють прес-служби місцевих прокуратур.

Відзначається, що міжвідомча нарада, на якій обговорювався стан протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій і автогазозаправних пунктів на території області, відбулося за дорученням генерального прокурора України. Актуальність цієї проблеми обумовлена ​​тим, що на ринку нафтопродуктів склалася критична ситуація, пов’язана зі збільшенням кількості «нелегалів».

Також повідомляється, що їх функціонування створює загрози життю і здоров’ю громадян, оскільки нелегальні АЗС не проходять обов’язкові контрольні процедури, розміщуються в невстановлених місцях в безпосередній близькості від житлових і громадських будівель.

Алгоритм дій має на увазі проведення оцінки законності діяльності АЗС/АГЗП, а саме чи законно експлуатуються земельні ділянки, порушуються встановлені законодавством вимоги пожежної безпеки і виконується законодавство про охорону праці. Також правоохоронці перевірять наскільки виконуються правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, правила безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, а також перевірять ймовірність підробки документів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!