Техогляд в Україні: до чого готуватися автовласникам

0
2712

У Верховну Раду скоро внесуть на розгляд законопроект, який передбачає обов’язковий техогляд приватних транспортних засобів. Він був розроблений в просторих кабінетах Міністерства транспорту та інфраструктури, пише autonews.ua . До чого готуватися водіям?

Якщо депутати ВР вирішать повернути обов’язковий техогляд, то його будуть проводити на СТО. Причому відповідальність ляже на спеціально підготовлених фахівців, у яких буде своя печатка.

Проходити техогляд кожні два роки доведеться всім приватникам, в тому числі і власникам старих іномарок, ввезених з-за кордону. Крім того, техогляд буде потрібен для реєстрації або перереєстрації транспортного засобу, переобладнанні, зміні власника та виїзді за межі країни. Якщо при техогляді виявлять недоліки, то машину 
відправлять на повторну перевірку.

Якщо поліція зупинить автомобіль без талона про проходження техогляду, то його власникові доведеться заплатити великий штраф або позбутися прав на термін до 6 місяців.

Це основні вимоги, що містяться в законопроекті, який передбачає введення техогляду. Головне питання полягає в тому, коли його введуть? Це може статися в 2022 році. Все буде залежати від депутатів ВР.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!