В Україні почало дешевшати пальне

0
2216

Після затяжного періоду подорожчання в Україні почало дешевшати автомобільне паливо. За вихідні дві великі мережі заправок WOG і ОККО опустили вартість бензинів на 50 коп/л. Тепер літр «п’ятого» в їх мережах коштує 34,99 грн., а «92-й» відпускають по 33,99 грн./л. Про це свідчать дані щоденного цінового моніторингу консалтингової групи «А-95».

Крім того, в мережах Marshal, Овіс, Катрал в межах 40-50 коп/л. впала вартість дизеля. А на ZOG цей вид палива подешевшав відразу на 1 грн.

У підсумку, середня вартість “п’ятого” бензину в Україні на сьогодні становить 33,04 грн./л (-12 коп), а літр дизпалива продається в роздробі за 31,77 грн. (-2 копійки).

Експерти відзначають, що ціновий рух не був несподіванкою. А зниження вартості палива викликане корекцією світових цін на нафту, які після зростання до 85 $/бар. в кінці минулого тижня впали нижче $ 81/бар.

Крім того, в останні кілька тижнів курс долара не тільки перестав рости, але і почав впевнено знижуватися, опустившись нижче психологічного рівня 28,0 грн./$. Що додатково стимулює заправників опускати цінники на стелах.

За оцінками експертів, в найближчий тиждень паливо в Україні продовжить дешевшати. Раніше вони прогнозували, що виходячи зі сформованих факторів сумарно бензин і дизель можуть подешевшати приблизно на 1 грн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!