Чотири докази, що швидкість 50 км/год. – найоптимальніша в межах населених пунктів

0
959

Щорічно майже півтора мільйона людей гине під колесами автомобілів. Левова частина цих ДТП сталася через недотримання швидкісного режиму, адже лише 10% водіїв дотримуються дозволеної швидкості їзди.
З 1 січня в Україні введено ліміт на швидкість автомобілів у межах населених пунктів — не більше 50 км/год. Чимало списів було зламано під час обговорення цього нововведення — багато хто за нього, але й чимало проти. Ми розглянемо чотири основні пункти, які виправдовують ліміт:
1. Доведено, що швидкість 50 км/год. оптимальний компроміс — не створює тягучок на дорозі, але й дає можливість водію оптимально зреагувати на можливі ризики.
2. Психологічний бар’єр — при такому ліміті переважна більшість водіїв, навіть порушуючи правила і збільшуючи швидкість, не перевищують швидкості 65 км/год, яка, в принципі, також є безпечною. При збільшенні ліміту бодай до 60 км/год., водії починають розганятися до небезпечних 80-90 км/год.
3. Кожен кілометр на годину збільшення швидкості вище ліміту 50 км/год збільшує смертність на дорогах приблизно на 5%.
4. У більшості країн ЄС ліміт на звичайних міських дорогах складає саме 50 км/год. він значно зменшив рівень аварійності на їх дорогах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!