Сотні тисяч дешевих дизельних автомобілів потраплять на вторинний ринок

0
217

Адміністративний суд Берліна заборонив проїзд по одинадцяти дільницях головних вулиць німецької столиці автомобілів з дизельними двигунами стандарту від Євро-1 до Євро-5.

Заборона почне діяти з літа 2019 року. Під нього, наприклад, потрапила Фрідріх-штрассе.

Влада Берліна повинна найближчим часом розробити програму щодо поліпшення екологічної обстановки в місті. Ряд заходів для цього вже приймається. Наприклад, в німецькій столиці є спеціальні ділянки, де швидкість автомобілів не повинна перевищувати 30 км/год.

У Берліні зараз налічується близько 200 тис. дизельних автомобілів, які не відповідають новим екологічним нормам. Це означає, що скоро більшість з них виставлять на продаж, адже на них буде неможливо повноцінно їздити по берлінських вулицях. Не здивуємося, якщо багато таких машин потім виявляться в Україні.

У Німеччині дизельні автомобілі вже заборонені в деяких районах Гамбурга, а скоро це правило почне діяти також в Штутгарті і Франкфурті. На підході – Кельн, Бонн, Майнц, Дортмунд і ін. німецькі міста.

Тож не дивно, що обсяги продажів нових автомобілів на важкому паливі вже істотно пропали. А водії поспішають позбутися старих дизелів. Всі ці машини, з високою часткою ймовірності, будуть перепродані з дисконтом в інші країни, де екологічні вимоги не дотримуються так жорстко. У їх числі і Україна.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!