“Бензинова лихоманка” в Україні: експерти спрогнозували, чого очікувати в подальшому

0
850

«Паливна лихоманка» в нашій країні тільки набирає обертів: вже два місяці поспіль українцям констатують постійне зростання вартості бензину, дизеля і автомобільного газу.

В тому числі, на протяг останнього тижня бензин і дизельне паливо подорожчали на 1 грн / л. Деякі заправки продають бензин А-95 коштує вже дорожче 35 грн, а преміальний А-95 плюс – і зовсім 36,5 грн.

Словами експерта ринку нафти Леоніда Косянчука, нинішні ціни на бензин зовсім не межа, і в кінцевому рахунку можуть стати головним болем не лише пересічних водіїв, а й усіх українців. Адже дороге автопаливо б’є по собівартості практично всіх товарів і послуг, розкручуючи і так високу інфляцію. Аналітик назвав «винуватицею» рекордного подорожчання бензину і дизельного палива нафту.

«Навіть внутрішні виробники нафтопродуктів встановлюють ціни за імпортним паритету і ніколи не поставляють на ринок свою продукцію дешевше імпортної. Як правило, звіряються з прайсами Білоруської нафтової компанії, а та виставляє свої ціни за світовими котируваннями », – говорить експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!