6 вражаючих схем ввезення в Україну «євроблях»

0
2840

Для ввезення в Україну автомобілів на європейських номерах створені різноманітні схеми.

Схема №1

Покупець-українець вирішив придбати хороший автомобіль за невисоку ціну. Звернувся до товариша, який надає «інформаційні послуги з пошуку автомобілів» де-юре, а де-факто – шукає Вам машину в Литві, зв’язується з продавцем, оформляє угоду купівлі-продажу. Але покупець не ви, а фірма в Литві.

Авто стає комерційним. Ви ж, документально, оформляється як співробітник такої фірми і на службовому авто відправляєтеся в Україні, працювати на цю саму фірму. Звичайно, після передачі машини кінцевого покупця авто відразу ж знімається з реєстрації в Литві.

Схема №2

Продавець-іноземець машини вписує покупця в техпаспорт. Потім, сам же його і ввозить на територію України. В Україні машина з необхідними документами передається покупцеві. І все, далі покупець користується машиною до року, переганяє її через кордон, проходить ТО, оплачує страховку і так по колу. Мінуси – ті ж, що і у «литовської схеми», а також те, що, якщо у продавця машини будуть якісь проблеми і за його гріхи авто заарештують, поплатиться за це покупець.

Схема №3

Принцип абсолютно ідентичний зі способом №1, за винятком того, що витрати на утримання фірми в Литві несе покупець. Однак, і проблем зі зняттям з реєстрації такого автомобіля значно менше.

Схема №4

Весь сенс того, що болгарські номерні знаки практично ідентичні з номерним знаками України. І після ввезення в Україну авто з Болгарії, покупець вішає на авто копії болгарських номерів, але вже українського формат а. При цьому, за таке діяння Кримінальний кодекс України чітко передбачає склад кримінального злочину.

Схема №5

Аналогічна схема, що на авто, яке було ввезено в Україну нерезидентом, фальшиві армійські номера. Це також є кримінально-караним діянням.

Схема №6

Абсолютно легальний спосіб перетину кордону, який передбачає виїзд на авто кожні 5-10 днів.

Зокрема, тепер водіїв, власників авто з європейської реєстрацією зупиняти і штрафувати, якщо їх нерозмитнене транспортний засіб знаходиться на території України більше двох місяців.

Купити і пригнати авто з Європи в Україну можна самостійно або через посередника. При другому варіанті від покупця практично нічого не потрібно. Це зручно, але несе додаткові витрати.

До речі, звернутися до посередників можна не тільки за повним обсягом послуг, але і за частковим. Це значно дешевше. Якщо ви визначилися з машиною і перевірили її, саме час купувати.

Покупка повинна бути зафіксована документально. Це може бути договір купівлі-продажу при приватної покупці або рахунок-оферта при придбанні авто в салоні. Другий варіант вигідний можливістю повернення ПДВ, проте ціна машини у приватників спочатку дешевше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!