«Вас пропускають на кільці» – новий спосіб обману водіїв

0
1885

У Литві почастішали випадки умисних ДТП, які шахраї влаштовують на кругових перехрестях.

Вітчизняні «підставляли» до такого, мабуть, поки не додумалися – можливо, в Європі кругові перехрестя просто поширені куди ширше. Притому страхова компанія Ergo зазначає, що загальне число «підставних» ДТП неухильно зростає, а значить, чесним автомобілістам потрібно постійно бути напоготові.

«Такі особи умисно роблять ДТП, в яких інша сторона – ніяк не зв’язані водії – стає винною за діючими ПДР. Так шахраї сподіваються отримати страховку від компанії, в якій застрахований інший водій. Нерідко після ДТП намагаються звинуватити невинних водіїв, їм пропонують «домовитися», заплативши шахраєві за шкоду готівкою», – сказав Раймондас Беляускас, представник страхової компанії Ergo.

Як зазначає Delfi, шахраї найчастіше вибирають для таких ДТП кругові перехрестя – тут вони іноді навмисно їдуть на більш високій швидкості і «підбивають» машини, які тільки в’їжджають на перехрестя. Бувають випадки, коли шахрай дає водієві знак, що пропускає його, а потім підвищує швидкість і ініціює ДТП.

Цікаво, що випадків, коли зловмисники змушують іншого водія взяти провину на себе, в Литві стало менше. Крім того, як розповів представник литовської Дорожньої поліції Егідіюс Тучіс, також скоротилося число випадків, коли пішоходи навмисне кидаються під колеса повільно їдучих автомобілів і потім імітують травми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!