Як Україна може перетворитися на потужного виробника електрокарів

0
331

Україна має потенціал для створення власного виробництва електрокарів. Для реалізації цих можливостей країна може піти кількома шляхами: побудувати завод з нуля або переобладнати існуючі потужності. Про це заявили у прес-службі корпорації “Богдан”.

“Виробництво електрокарів є дуже перспективним напрямком для української автобудівної галузі. Випуск «зелених» автомобілів дозволить країні залучити іноземні інвестиції та розвинути технологічність продукту. Це не тільки позитивно вплине на становище автобудівної галузі, а й на економіку країни в цілому”, – вважають у “Богдані”.

У корпорації зауважили, що попит на електромобілі в Україні стабільно зростає і задовольняється тільки за рахунок імпортних машин. Найпопулярнішим електромобілем залишається Nissan Leaf.

У разі налагодження виробництва вітчизняних електрокарів, українські виробники зможуть створити тисячі робочих місць. І не тільки у галузі автобудування. За статистикою, 1 євро, вкладене у транспортну сферу, приносить 3 євро прибутку. А 1 робоче місце в автобудуванні створює 8 – 10 робочих місць у суміжних галузях – продажах та логістиці, сервісному і гарантійному обслуговуванні, техогляді і ремонті.

Джерело: mashyna.com.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!