Фіксація порушень ПДР: чим Україна відрізняється від ЄС

0
476

В Європі дозволяється фіксація порушення правил паркування поліцейськими та інспекторами на звичайні планшети або смартфони.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

Поліцейський чи інспектор повинен мати спеціально атестований пристрій (захищений канал зв’язку) з отриманням сертифікатів та атестатів відповідності цього пристрою.

Вдумайтесь! При слідчих діях по оформленню смертельного ДТП , за скоєння якого винній особі загрожує позбавлення волі на 5-8 років, експерт має право використовувати звичайний фотоапарат, а інспектору та поліцейському для накладення на порушника паркування невеликого грошового штрафу 60-100 грн недостатньо підтвердити достовірність фотографії своїм електронним підписом, а треба мати спеціально атестований пристрій з сертифікатом та атестатом відповідності і захищеним каналом зв’язку!

Де логіка? На 8 років у в’язницю людину кинути- достатньо експерту зробити фото на примітивній ” мильниці”, а щоб штраф виписати 60-80 грн необхідно мати сертифікований спецпристрій.

Панове депутати, зробіть Закони єдиними для всіх: або дозвольте фіксувати порушення поліції на смартфони (планшетки), як в Європі або введіть вимогу сертифікованих спецпристроїв замість звичайних фотоапаратів і для експертів, які фіксують смертельні випадки!

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!