Водії «євроблях» потрапили в нову халепу

0
2095

В Україні все частіше стали викрадати автомобілі на європейських номерах. Утворилися навіть спеціальні групи викрадачів, орієнтовані саме на угон таких автомобілів. Хто такий «потерпілий» в українському кримінально-процесуальному кодексі прописано чітко і ясно – тільки особа, яка є справжнім власником, пише Політека.

Викрадачам «євроблях» за фактом нічого не загрожує

Активізація викрадачів машин на єврономерах стала наслідком ще й того, що таким людям практично нічого не загрожує. Справа в тому, що викрадач, який викрадає машину на українській реєстрації, ризикує не встигнути продати крадений автомобіль, тому що власник досить оперативно подасть заяву в поліцію, яка, в свою чергу, оголосить план перехоплення, що обіцяє великими проблемами для автовикрадача.

З авто з Європи справи йдуть трохи інакше, і викрадач може отримати проблеми, якщо пожене машину іноземця, який з тих чи інших причин приїхав в Україну. Перебуваючи законно на території нашої держави на своєму автомобілі, іноземець також має повне право подати заяву на угон транспортного засобу, за фактом чого, дії поліції не будуть нічим відрізнятися від дій з нагоди викрадення автомобіля на українській реєстрації.

Чого слід очікувати далі?

Чекати якихось змін не варто до того моменту, поки не буде законодавчо врегульовано питання з авто на єврономерах, тоді як ситуація з крадіжками таких авто буде тільки посилюватися. І найсумніше, що ті іноземці, які будуть приїжджати на своїх авто в Україну, можуть стати жертвами зловмисників, адже їх авто можуть бути з легкістю сплутані з «євробляхами».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!